Гришо започна с успеха сезона на клей

14 Апр 2019 19:27

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров надви със 7:5, 6:4 италианеца Матео Беретини в мач от първия кръг на турнира от серията "Мастърс" в Монте Карло. Хасковлията и Беретини играха за първи път един срещу друг на ниво АТР, а във втория кръг първата ни ракета очаква победителя от двубоя между Денис Шаповалов (Канада) и Ян-Ленард Щруф (Германия).

ПЪРВИ СЕТ

Димитров имаше тежък откриващ сервис-гейм, в който отрази два брейкпойнта, но при третия не се възползва от предимството си в разиграването, изкара топката в аут с форхенд по правата и Беретини реализира първия пробив в двубоя. Вторият гейм бе доста по-кратък от маратонския първи и той бе спечелен на нула от сервиращия италианец за аванс от 2:0. И в третия гейм Димитров трябваше да отразява точка за пробив, но този път българинът измъкна подаването си - 1:2.

В четвъртия гейм Димитров успя да върне пробива, след като сервиращият Беретини загуби първите три точки. Италианецът се пребори за 30:40, а след това двамата направиха оспорвано разиграване, което завърши с воле в аут на Беретини - 2:2. В следващия гейм българинът най-после имаше по-спокойно подаване и за първи път от началото на мача излезе напред в резултата при 3:2.

В осмия гейм хасковлията пропиля златен шанс, изпускайки аванс от 0:40 в подаването на Беретини. Григор имаше общо 4 брейкпойнта в този гейм, но италианецът се спаси - 4:4. Веднага след това пък Беретини си извоюва брейкпойнт, но Димитров запази спокойства и взе подаването си за 5:4. В десетия гейм Григор имаше нов брейкпойнт, който вече беше със стойността на сетбол, но Беретини се спаси, изравнявайки резултата - 5:5. В 12-ия гейм изглеждаше, че Беретини ще направи нов обрат от 0:40 и действително той имаше геймбол за 6:6, но в крайна сметка двойна грешка на италианеца сложи край на продължилия над 1 час първи сет.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна с размяна на пробиви, като първи загуби подаването си Димитров. Първата ни ракета успя да направи рибрейк, след което взе подаването си и се оттегли на първата почивка в сета с аванс от 2:1. В четвъртия гейм за пореден път се стигна до ситуация 0:40 при сервис на Беретини. Димитров обаче не се възползва от това сериозно предимство, пропусна още една точка за пробив и в крайна сметка не успя да се откъсне по-осезаемо напред в резултата./sportal.bg

Main Menu