Донски и Иванов на полуфинал на двойки в Пловдив

06 Юни 2019 21:28

Българите Александър Донски и Симон Антъни Иванов се класираха за полуфиналите на двойки на турнира по тенис от сериите "Фючърс" на ITF на червени кортове в Пловдив с награден фонд 15 хиляди долара. Донски и Иванов спечелиха срещу румънците Владимир Филип и Лука Татомир със 7:6(5), 7:5 за 90 минути.

Те не допуснаха пробив в срещата, а реализираха единствен брейк за 6:5 гейма във втория сет и това се оказа решаващо, след като взеха първата част със 7:5 точки в тайбрека. За място на финала Донски и Иванов ще срещнат Николас Алберто Арече (Аржентина) и Бастиан Мая (Чили), които на четвъртфиналите елиминираха с 6:1, 6:1 друг български дует Златан Палазов и Радослав Шандаров.

Участващите с "уайлд кард" тийнейджъри Самуил Конов и Александър Темов също стигнаха до полуфиналите след отказване на съперниците им Нитин Кумар Синха (Индия) и Дан Александру Томеску (Румъния). Те ще се опитат да стигнат до първи финал в кариерата си срещу поставените под номер 4 руснаци Александър Игошин и Евгений Тюрнев, които се справиха с Габриел Донев и Пламен Милушев с 5:1 и отказване на българите.

 

Main Menu