Надал ще почива до Уимбълдън

10 Юни 2019 11:14

Шампионът от Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал (Испания) няма да участва в подготвителните турнири на трева преди "Уимбълдън".

Надал вчера спечели за рекорден 12-и път "Ролан Гарос" след победа в четири сета на финала над австриеца Доминик Тийм и се доближи на две титли от лидера по трофеи в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер (Швейцария), който има 20.

33-годишният испанец се завръща в родна Майорка, където ще почине и ще се подготвя за надпреварата на трева в "Ол Инглънд Клъб в Лондон", която спечели през 2008 и 2010 година.

"През миналия сезон играх много добре на "Уимбълдън". Бях много близо до още една титла там", коментира Надал, визирайки драматичната си загуба на полуфиналите от бъдещия шампион Новак Джокович (Сърбия) след 8:10 гейма в петия сет.

"Всички знаят, че обичам да играя на трева. Но и всички знаят, че вече не мога да играя в много поредни седмици, както преди десетина години. Така че, няма да участвам в други турнири на трева преди "Уимбълдън". Опитът ми подсказва, че точната подготовка може да се постигне и с добри тренировки и няколко мача на трева преди това. Защо да го променям, когато това работи за мен. В последните сезони бях съвсем близо до титлата, през миналата година бях на точка от финала. Предпочитам да се чувствам добре физически и да бъда напълно здрав пред това да изиграя много подготвителни срещи", каза Надал./sportal.bg

Main Menu