Тотален срив! Григор поведе с 2:0 и 3:1 в третия сет, но загуби и отпадна още на старта на Уимбълдън

01 Юли 2019 21:38

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на третия турнир от Големия шлем Уимбълдън. Гришо загуби от френския тенисист Корентин Муте с 2:3. 

Хасковлията премери сили срещу Корентен Муте и среща, която в един момент изглеждаше протоколна за нашият тенисист се оказа кошмарна и той допусна пълен обрат от 2:0 сета.

Днешната среща беше дебют на 20-годшиния Муте на турнир от Голям шлем, което си пролича по играта му в началото, но в третия сет комбинация от вдъхновена игра на младежа и спад в играта на Григор доведе до катаклизма. Но днес срещу себе си имаше един обезверен Григор, който направи всичко възможно да загуби мача. Българинът даваше много точки за пробив и в сетовете, които спечели, но си ги взе с безспорната по-голяма класа, която притежава.
Психологическата дупка, в която е изпаднал обаче, отново се отвори и безвъзвратно доведе до най-срамния му мач в Големия шлем. Може би и в кариерата.

Димитров започна чудесно двубоя и взе първите два сета - 6:2, 6:3. Българинът стартира чудесно и третият и поведе с 3:1, но след това загуби сета след тайбрек с 4:7.

След този сет играта на българина тотално приключи и след 3:6, 1:6 Гришо отпадна още в първия кръг на един от любимите си турнири.Така Григор за втора поредна година отпада в първия си мач на "Уимбълдън", като миналия сезон това се случи срещу Стан Вавринка.

 

Двама от най-добрите тенисисти в света отпаднаха още в първия кръг на "Уимбълдън". Стефанос Циципас и Александър Зверев напуснаха турнира след загуби съответно от Томас Фабиано и Иржи Весели.

Шестият в световната ранглиста Циципас отстъпи на италианеца Фабиано с 4:6, 6:3, 4:6, 7:6(8), 3:6. 20-годишният грък можеше да загуби в четири сета, но показа характер и спаси два мачбола. В последната част обаче Фабиано беше по-концентриран и се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу Иво Карлович. Циципас имаше своите шансове в петия сет, но пропиля три възможности за ранен пробив. След това Томас Фабиано пръв проби за 4:3 и не изпусна победата.

Петият в света Зверев също се провали на старта. Най-добрият германски тенисист загуби с 6:4, 3:6, 2:6, 5:7 от Весели, който е чак на 124-о място в ранглистата. Зверев реализира цели 24 аса, но и това не се оказа достатъчно. В началото нищо не подсказваше, че ще се стигне до изненада. Зверев беше стабилен от дъното на корта и спечели откриващия сет с 6:4. Във втория обаче изостана с 3:4 и не можа да върне пробива. До края на мача Зверев така и не намери начин да се противопостави на миналия през квалификациите чех, който ще има за съперник в следващия кръг Пабло Куевас.

За Александър Зверев това е първо отпадане още в първия кръг на "Уимбълдън" в общо петото му участие в турнира.

Main Menu