Григор ще играе квалификации на Мастърс 1000 турнирите

06 Юли 2019 19:21

 

Пропадането на Григор Димитров от началото на 2019 г. продължава и той вече е на прага да изпадне от Топ 50 на световния тенис. При положение, че сривът сривът му продължи, съвсем скоро ще се наложи той да играе квалификации, за да попадне сред участниците в турнирите от сериите Мастърс 1000. Това може да се случи още на следващия такъв турнир - в началото на август в Канада.


Тази година надпреварата ще се проведе в Монреал и ще участват 56 тенисисти. По принцип почти няма играчи от Топ 50, които да не заявят участие, освен ако не са контузени. От тези 56, в първи кръг се включват директно 48, а първите осем в схемата се класират директно за втори кръг.

Осем от играчите в първи кръг идват чрез квалификации. Което оставя място за 40, които директно попадат в основната схема, някои от които са с покана от организаторите. В момента Димитров е №49 в ранглистата и ако няма отказали участие състезатели от тези преди него, Григор би трябвало да се надява на "уайлдкард", или да мине през квалификации.

За последно той участва в пресявки Мастърс 1000 турнира в Париж преди шест години.

През месец май тази година българинът за първи път от тогава участва в квалификации, но по собствено желание, за да се подготви за "Ролан Гарос". Турнирът в Женева беше последният на клей преди този от Големия шлем в Париж.

В Швейцария той мина пресявките, но после отпадна безславно в първия кръг. При това, там надпреварата беше от сериите АТР 250, докато в Мастърс 1000 състезанията квалификациите са доста по-тежки.

Main Menu