Печат на тази страница

Григор влезе в основната схема на Мастърса в Монреал

31 Юли 2019 10:39

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров официално ще участва в предстоящия турнир от сериите "Мастърс" в Монреал. Това стана ясно, след като Пабло Куевас се отказа от участие в надпреварата и така Гришо влезе като "първи изчакващ".

Колегите от TennisKafe.com пък твърдят, че новината им е била потвърдена от мениджъра на Димитров - Георги Стоименов. Така родните фенове на тениса и Григор Димитров най-накрая могат да си отдъхнат, че събитието от най-високата категория на АТР няма да мине без наше присъствие.

Григор се нуждаеше от малко късмет, за да намери място в основната схема на Монреал чрез класирането си в световната ранглиста. Тъй като не бе в топ 44 в момента на определяне на първоначалния списък с участници, той трябваше да се надява, че четирима души пред него няма да заявят присъствие - направиха го Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро и сега вече Куевас.

Димитров, разбира се, можеше да разчита и на "уайлд кард" за Монреал, като по-рано днес организаторите връчиха три от четирите пропуска - очаквано те попаднаха при канадци: Вашек Поспишил, Брейдън Шнур и Петер Полански.

Имаше вариант Григор да влезе в схемата в Монреал и ако организаторите бяха преценили да не предоставят на друг играч позицията на "специално изключение" (special exempt), която се връчва на тенисист, заявил участие в квалификациите, но неучаствал в тях, защото е играл полуфинал в турнир от АТР предната седмица (Вашингтон).

Димитров не влиза директно и в основната схема на следващия "Мастърс" в Синсинати, но има всички шансове да получи "уайлд кард", след като все пак е шампион от 2017 година./sportal.bg

Main Menu