Печат на тази страница

Гришо: Болките в рамото в последните 6 месеца ме върнаха много назад

02 Авг 2019 13:54

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в което говори за причините за незадоволителните си резултати от началото на сезона. Първата ни ракета изкара емоционална седмица в Лос Кабос, като напусна АТР 250 надпреварата след загуба от аржентинеца Гуидо Пея във втори кръг.

Тази седмица бившият №3 в света загуби нови четири позиции в световната ранглиста и вече е №57 в класацията, като в актива си има 952 точки. За последно той беше на по-ниско място на 22 октомври 2012 г., когато заемаше 62-ата позиция. Димитров допусна и разочароваща загуба на старта в Атланта, където отпадна от 405-ия в света Кевин Кинг.

"Не мога да посоча една конкретна причина за резултатите. Има много причини да отпаднеш рано в даден турнир. Аз се опитвам да не мисля срещу кого губя – без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, защото има много други фактори“, обясни водещият ни тенисист, цитиран от
Tenniskafe.com.

"Когато нямаш правилния подход към определени мачове, не е лесно просто да излезеш на корта и да победиш. Разбира се, няма никакво съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад – тя едно от основните неща, с които трябваше да се преборя през изминалите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и след това да свикна с новите. Така губиш от увереността си, губиш от играта си", казва още Григор.

В началото на годината се появиха първите новини за физическите проблеми на Димитров. Той отказа участие на ABN Amro World Tennis Tournament (9-17 февруари) в Ротердам, след като след две медицински консултации бе посъветван да си почива заради възпаление на сухожилие в рамото. Впоследствие Димитров не игра в Акапулко и Индиън Уелс, като в програмата му се получи период без турнири от Australian Open до Маями.

"Трябваше да започна наново, но за мен това е вълнуващо. Тенисът е комплексен спорт. Върнах се назад и си казах, че няма накъде да е по-зле, така че нека просто започнем да изграждаме всичко отново. Рамото ми сега е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата отново ще се върнат към нормалното за мен", казва Димитров.

Където и да отиде, Димитров е един от любимците на феновете. А самият той не крие, че се радва на вниманието:

 

"За мен е важно хората да виждат и друго от нас, тенисистите, защото те виждат единствено мачовете, тренировките. Разбира се, аз съм селективен по отношение на това какво показвам в социалните мрежи. Не съм толкова активен. Мисля обаче, че с времето ще съм по-уверен да показвам повече и повече. Все пак с екипа ми сме фокусирани върху това, което е най-важно, но е хубаво и да се показваш, заради феновете", допълва българинът.

Григор сподели, че тенисистите от Голямата четворка са сами в "собствената си лига" и няма какво да доказват повече:

"Можем да научим много от тях. Настъпва и новата генерация и има много играчи, които имат потенциал, но не бих могъл да посоча един конкретен. Много интересни години предстоят. Надявам се и аз да постигна нещо по-добро".

Първата ни ракета коментира още, че тенисът е толкова изискващ спорт от психологическа гледна точка, защото всяка седмица си на състезание. Коментира и силните страни в играта си:

"Аз винаги съм казвал, че най-голямата ти сила е и най-голямата ти слабост. Цял живот много съм се трудил във фитнеса и никога не съм се скривал от повече работа или от опитването на нещо ново. От доста години работя върху гъвкавостта си и върху скоростта. Мисля, че това, както и подвижността и умението да чета играта, са силните ми страни", завършва българинът.

Main Menu