Печат на тази страница

Григор Димитров срещу Стан Вавринка в Синсинати

10 Авг 2019 08:51

 

Григор Димитров ще се изправи срещу швейцареца Стан Вавринка и в първия кръг на турнира "Мастърс" в Синсинати. Българинът влезе в схемата след оттеглянето от надпреварата поради контузия на Милош Раонич.

Любопитното е, че Григор, който е шампион в Синсинати от 2017 г., игра срещу Вавринка и в първи кръг в Монреал през тази седмица и загуби с 4:6, 4:6.

Двамата ще се срещнат общо за четвърти път в първи кръг през последните 13 месеца, след като вече играха в тази фаза през миналия сезон на Уимбълдън и US Open, както и тази година в Монреал.

Вавринка води на Григор с 6:4 в преките сблъсъци, като последните четири мача са на неговата сметка. Последната победа на Димитров обаче е именно в Синсинати – на осминафиналите през 2016 г.

Ако Григор този път успее да победи, то ще срещне във втори кръг Николоз Басилашвили или квалификант. Седемкратният шампион Роджър Федерер ще бъде евентуален съперник в третата фаза, ако успее да преодолее Матео Беретини или Хуан Игнасио Лондеро директно във втори кръг.

В четвъртината им са още петият поставен Стефанос Циципас, както и деветият в схемата Даниил Медведев. В тази половина е и действащият шампион Новак Джокович.

Main Menu