Печат на тази страница

Григор загуби драматично от Вавринка

13 Авг 2019 21:27

Трикратният носител на титли от Големия шлем – Стан Вавринка, за пореден път се оказа непреодолимо препятствие за българина Григор Димитров. Този път швейцарецът, роден в Лозана, елиминира хасковлията в първия кръг на силния Мастърс в Синсинати.
На турнира, който Гришо спечели преди две години (2017) Стан Вавринка сломи съпротивата на нашенеца в три сета – 5:7, 6:4, 7:6 (4) за малко повече от два часа и половина игра. Поражението бива с болезнени размери, след като Григор намери сили да върне два пробива в последния, трети сет на мача, след като изоставаше с 1:5. Стан Вавринка пък имаше три възможности да затвори мача, а растонието в минути между първата и третата бе 33 минути игра на централния корт в Синсинати.

 

Притеснителното за Григор от срещата е, че допусна цели 10 двойни грешки в хода на двубоя срещу така познатия си опонент. Въпреки това началният удар на Григор често му се притичаше на помощ, като определено се видя подобрение в него. Той записа 78% спечелени точки на начален първи сервис, но тези на втори бяха снишени до едва 37%.

 

Последната победа за Гришо датира от последния ден на месец юли, когато победи Стийв Джонсън на мексиканския турнир в Лос Кабос.

Main Menu