Шарапова - Серина Уилямс още на старта на ЮЕС Оупън

22 Авг 2019 22:34

Две големи шампионки и съпернички ще се изправят една срещу друга още в първия кръг на US Open. Жребият изпрати на поставената под №8 Серина Уилямс за противничка на старта рускинята Мария Шарапова. Това е и най-интригуващият сблъсък при дамите в първия кръг на тазгодишното Открито първенство на САЩ.

37-годишната американка има смазващо предимство в преките си двубои с Шарапова: 19-2 победи (18 поредни). Двете тенисистки са в долната част на схемата. Серина ще гони седма титла в Ню Йорк, а Шарапова грабна единствения си трофей в турнира през 2006 година. Интересното е, че двете никога не са играли помежду си на кортовете във "Флашинг Медоус".

Лидерката в световната ранглиста, водачка в схемата и миналогодишна шампионка Наоми Осака ще играе с Анна Блинкова (Русия) в първия кръг, а на 1/4-финалите японката би могла да се изправи срещу холандката Кики Бертенс (№7).

В половината на Осака е №4 в схемата Симона Халеп (Румъния). Бившата №1 в света и действаща шампионка на “Уимбълдън” ще започне участието си с мач с квалификантка.

В долната половина на схемата №2 в света и шампионка на “Ролан Гарос” Ашли Барти (Австралия) ще мери сили на старта със Зарина Дияс (Казахстан), а на полуфиналите евентуална нейна противничка би могла да бъде №3 Каролина Плишкова. Чехкинята започва участието си с мач срещу тенисистка от квалификациите./sportal.bg

Main Menu