Гришо след победата: Беше интересно

27 Авг 2019 10:21

След тежки месеци през този сезон, свързани с проблеми с рамото и разочароващи резултати, Григор Димитров започва участието си на US Open с победа над италианеца Андреас Сепи с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3. След двубоя българинът сподели, че основна причина за добрата му игра в първия кръг е здравословното му състояние.

"Последните седмици бяха много добри, физически се подготвих много добре. Тренирахме в много тежки условия - на жега и влага. Сепи е труден съперник, никога не бях играл срещу него. Беше интересно, беше малко като ново преживяване. Добре се чувствам физически, което за мен е най-важното в момента", сподели Димитров пред Sportal.bg.

Григор коментира и следващия си съперник Борна Чорич, срещу когото също никога не е играл: "Тренирали сме няколко пъти. Последните няколко години доста добре се развива. Гледал съм му мачове. Знам, че трябва да съм на 100 процента."

Димитров говори обширно за контузията в рамото, която го тормози от началото на годината, като обясни, че в момента се чувства почти здрав: "Много дни не можех да тренирам пълноценно. Трябваше да търся баланса, процес е. Всичко започна миналия декември, а след Австралия трябваше да спра. Четири седмици не пипах ракета.

Проблемът пак може да се появи. Операция няма да помогне. Трябваше да се разруши цялото рамо и да се изгражда наново с правилните упражнения. Направихме някои леки промени по ракетата ми, за да се адаптира към състоянието на рамото ми. Това също отнема време.

Сега отново съм относително здрав. Няма толкова болка в рамото. Най-трудното нещо беше да остана позитивен. Последните месеци имах възможности в много от мачовете. Трябва да продължаваш напред. Неприятно е, със сигурност, признавам. Отразява се на увереността, но аз вярвам в работата, която вършим."

Main Menu