Серина Уилямс даде само два гейма на Шарапова на старта на ЮЕС Оупън

27 Авг 2019 10:29

Серина Уилямс се завърна триумфално на кортовете на “Флашинг Медоус”. 37-годишната американка записа впечатляваща победа с 6:1, 6:1 срещу Мария Шарапова за точно един час. Жребият на US Open определи двете да се срещнат още в първия кръг и това бе лоша новина за рускинята, която допусна 19-а поредна загуба от по-малката от сестрите Уилямс.

Това бе първи мач за Серина след злополучния финал през миналата година срещу Наоми Осака. Тогава Уилямс загуби в два сета 2:6, 4:6, но срещата се запомни със скандалите със съдията Карлос Рамос, който дори присъди служебен гейм в полза на японката заради избухванията на Серина срещу него.

Уилямс изглежда обаче вече е забравила онзи мач и излезе на корта спокойна и съсредоточена под бурните аплодисменти на публиката. Шесткратната победителка в турнира включи на скорост още от самото начало на мача и даде едва два гейма на своята съперничка. Тя направи 5 аса и спечели всичките си 5 точки за пробив, които имаше в двубоя.

В същото време си пролича, че Шарапова все още не е намерила оптималната си форма след наказанието, което изтърпя заради употреба на допинг. Рускинята нямаше никакви аргументи срещу силната игра на съперничката й. Най-впечатляващото бе, че тя не успя да спечели нито една точка след изпълнение на втори сервис. Така тя безславно се сбогува с турнира.

В следващия кръг Серина Уилямс ще се изправи срещу сънародничката си Кети Макнали, която победи Тимеа Бачински с 6:4, 6:1.

Main Menu