Великият Джон Макенроу: Григор има шанс за първа титла от Големия шлем

06 Сеп 2019 11:35

 

Тази вечер от 23,00 часа Григор Димитров ще се изправи в може би най-важния мач в кариерата си. Хасковлията стигна до полуфиналите на US Open, където днес ще срещне представящия се на много високо ниво през сезона Даниил Медведев (Русия). Двамата са изиграли два мача по между си до момента, като резултатът в тях е равен – по една победа.

Григор Димитров обаче има златен шанс да спечели първа титла от Големия шлем в кариерата си. В това е убеден великият Джон Макенроу, който в анализа си за гиганта FOX Sports се изказа изключително ласкаво за тенисиста ни.

Според американеца, който е носител на седем титли от Големия шлем, Димитров трябва да излезе изключително мобилизиран в днешния си полуфинал срещу Даниил Медведев.

„Ако трябва да избирам кой да играе срещу Рафаел Надал, бих заложил на Димитров. Според мен Рафа няма да има никакви проблеми срещу Матео Беретини и ще приключи мача си бързо. По-интригуващият полуфинал е между Медведев и Димитров", започна легендата.

Петкратният носител на Купа „Дейвис" с тима на САЩ направи по-задълбочен коментар за формата на двамата тенисисти.

„Медведев се намира в един от най-добрите си сезони. Той спечели Мастърса в Синсинати, но на „Роджърс къп" в Монреал бе смазан от Надал (3:6, 0:6 - б.р.) в единствената среща помежду им. Именно заради това смятам, че той няма особено големи шансове срещу Рафа.

От другата страна е Димитров, който излиза от сериозна криза. Тя може би се е дължала на контузията в рамото му. Сега обаче Григор е с криле, които бяха дадени от победата над Роджър Федерер. Българинът неведнъж е казвал, че Роджър му е любимец и до момента нямаше успех в седем мача срещу него. В Ню Йорк обаче успя. Сега гледа към Медведев, който трябва да победи, а за да го направи, трябва да премине в атака от първата точка. След това почти сигурно следва Надал.

Там балансът е крещящ в полза на Рафа - 1:12, но въпреки това Григор няма комплекс от испанеца. Помним великия полуфинал в Австралия през 2017 година - Димитров им сили да повтори този мач, ако играе така, както срещу Федерер. Българинът има златен шанс да спечели първата cи титла от Големия шлем и не трябва да я изпуска", заяви Макенроу.

Въпреки това статистиката за 2019 г. ев изцяло на страната на Медведев. Руснакът има 49 победи този сезон срещу едва 16 спечелени мача на българина. Освен това Даниил грабна две титли тази година, докато Димитров няма нито един финал. Дали това ще се окаже решаващо обаче ще стане ясно тази нощ.

Main Menu