Надал стигна до финала на US Open

07 Сеп 2019 09:25

Рафаел Надал достигна до финала на тазгодишното издание на US Open по доста категоричен начин Испанецът се разправи с Матео Беретини на 1/2-финала със 7:6, 6:4, 6:1 за 2 часа и 39 минути игра на "Артър Аш Стейдиъм" в Ню Йорк.

И този двубой се разви по доста сходен начин с първия полуфинал за вечерта, в който Данийл Медведев победи българина Григор Димитров със 7:6, 6:4, 6:3. Така Надал и Медведев си уредиха среща на финала в неделя и ще спорят за титлата.

Беретини бе равностоен на Надал само в първия сет, в който спаси общо 6 точки за пробив, но успя да докара нещата до тайбрек. Там италианецът дори поведе с 4:0 с два минипробива и държеше нещата в свои ръце, като имаше два сетпойнта при 6:4 на свой сервис, но успя да пропилее и двете възможности и в крайна сметка Надал обърна тайбрека в своя полза до 8:6.

В началото на втория сет Беретини все още успяваше да се задържи в мача, но в седмия гейм допусна пробив, който се оказа фатален и Матадора прибави и този сет на сметката си след 6:4.

Това като че ли окончателно сломи съпротивата на италианеца и в последния сет той успя да спечели само един гейм, докато Рафа бе във вихъра си и безпощадно довърши съперника си с 6:1.

Така Надал достигна до 5-ия си финал на US Open и общо 27-ия в турнирите от Големия шлем. В неделя той ще опита да спечели четвъртата си титла в Ню Йорк и общо 19-ата в турнирите от Големия шлем.

Main Menu