Гришо започва китайската одисея в Ченгду, Пекин и Шанхай

22 Сеп 2019 13:26

 

Григор Димитров се завръща на корта след най-голямото си постижение в последните две години.

Ракета №1 на България стигна фантастичен полуфинал на US Open след паметната си първа победа над Роджър Федерер.

Сега за него предстои пътуване до Азия, където започва поредицата от турнири, която стана традиционна в тази част на годината.

Гришо ще участва в Ченгду, Китай (ATP 250), който започва на 23 септември.

В седмицата след това е надпреварата в Пекин (ATP 500), а "черешката на тортата" е Мастърса в Шанхай, който започва на 6 октомври. За него се чака уайлдкард, който да позволи на българина да влезе в схемата.

Григор има богата история в Азия и макар че не е стигал до титла там, позитивните му спомени със сигурност не са един и два.

 

Хипотетично с една добра серия Григор може дори да се класира на финалния Мастърс в Лондон, предвид че няма почти никакви точки за защитаване до края на годината. Но за целта трябва да черпи вдъхновение от континента Азия.

Активът му там обаче не дава много поводи за оптимизъм. За вече 10 натрупани години в тура, на азиатска земя Григор е с изравнен показател - 17 победи и 17 загуби.

Игра тенис на общо пет места, като на две от тях не успя да запише нито една победа - в Доха и в Токио, където допусна по две поражения. Не е случайно, че вече избягва тези две надпревари.

Ще започне в Ченгду, където единственото му участие е през 2016-а, но при него достигна полуфинал. Случи се след победи над световния №73 тогава Душан Лайович и №70 Диего Шварцман. Разочарованието дойде на полуфинала срещу Алберт Рамос-Винолас, където загуби в три сета.

Най-успешното му представяне си остава това в Пекин - девет победи и шест загуби. Там обаче винаги го спират най-големите имена.

Main Menu