Печат на тази страница

България ще гостува на Коста Рика в плейофа за "Купа Дейвис"

04 Окт 2019 11:41

Националният отбор на България по тенис за мъже ще гостува на Коста Рика в плейоф за оставане в група II на зона Европа/Африка за "Купа Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис. Мачът ще бъде на 6 и 7 март 2020 година. С

ъперникът беше определен чрез жребий в Лондон. България бе в групата на отборите, загубили плейофите си за изкачване в по-горна група, а за съперник можеше да се падне един измежду 12-те отбора, спечелили своите плейофи за изкачване в група II.

Най-опасните възможни противници бяха Гърция с потенциално участие на Стефанос Циципас и Полша с Хуберт Хуркач и световния номер 4 на двойки Лукаш Кубот. Коста Рика няма изявени тенисисти в световния елит, като единствен в ранглистата на АТП в момента е 24-годишният Джеси Флорес - 1401-и в класацията на сингъл с 3 точки и 1249-и на двойки с 14 точки.

Победителите от мачовете през март ще играят плейоф за изкачване в група I през есента на 2020 година срещу някой от загубилите срещите си от Световната първа група на неофициалното световно първенство по тенис за мъже.

През септември България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев загуби с 1:4 гостуването на Южна Африка и съперникът получи шанс за плейоф за изкачване в група I, в който ще играе срещу Босна и Херцеговина.

 

Main Menu