Печат на тази страница

Аршинкова спечели турнира в Созопол

06 Окт 2019 14:33

Българката Петя Аршинкова спечели титлата от международния турнир по тенис за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15а000 долара от календара на международната федерация по тенис ITF. Аршинкова победи финландката Оона Опрана с убедителното 6:0, 6:4 в продължилия час и половина финал на турнира, който се проведе на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

21-годишната Аршинкова игра изключително силно през цялата седмица и заслужено завоюва първата си титла от турнир за жени. До момента най-доброто й постижение беше полуфинал. В Созопол тя не загуби нито един сет, отстранявайки по пътя си към финала последователно Мария Даниелс Сиера (Русия) с 6:1, 6:2 Лара Панфилов (Холандия) с 6:1, 6:2 Елени Мцентлидзе (Гърция) отново с 6:1, 6:2 и Екатерина Рейнголд (Русия) с 6:4, 6:3 на полуфинал.

Петя Аршинкова е третата българска победителка от общо седем турнира за жени, организирани от Тенис център Санта Марина. В първото издание през 2015 година шампионка стана Изабелла Шиникова, а през 2017 година трофеят беше спечелен от Гергана Топалова. Сега българският успех е двоен, след като вчера победителки на двойки станаха младите ни тенисистки Елена Кралева и Стела Пеева.

"Созопол Санта Марина Къп" беше единственият турнир за жени в България за тази година, валиден за световната ранглиста. С него завърши и богатият календар за сезона на Тенис център Санта Марина, който се провежда със съдействието на Община Созопол и на Българската федерация по тенис.

Main Menu