Александър Зверев - Данил Медведев е финалът на турнира в Шанхай

12 Окт 2019 20:45

Александър Зверев победи Матео Беретини с 6:3, 6:4 се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, където ще се изправи срещу Данил Медведев.

Това е втора победа за германеца срещу този съперник от три мача помежду им. Зверев взе реванш за загубата си от италианеца по-рано през сезона на турнира в Рим.

Ранният натиск на германеца в първия сет беше награден пробив в четвъртия гейм. 22-годишният състезател се възползва и загуби само едно разиграване на свой сервис до края на частта.

 

Вторият сет започна равностойно, като и двамата не изпитваха затруднения до 4:4. След това Беретини поднесе няколко възможности на опонента си да го пробие и това в крайна сметка се случи.

Зверев отново сервираше почти перфектно, като вкара 81% от първите си сервиси и спечели точката в 89% от тези случаи. Не допусна нито една точка за пробив в подаванията си и записа 11 аса при само една двойна грешка.

Срещата на финала в Шанхай определено ще бъде вълнуваща. Зверев никога не е губил от Медведев и има четири победи от четири мача, но двамата не са играли през този сезон.

Main Menu