Американец изхвърли Григор Димитров от турнира в Стокхолм

16 Окт 2019 22:28

Най-добрият ни тенисит Григор Димитров приключи рано-рано участието си в турнира от сериите АТР 250 в Стокхолм, след като отпадна във втория кръг от Сам Куери със 7:6(7), 3:6, 6:7(3).

 

Това е първа загуба за нашето момче от американеца в четири двубоя помежду им до този момент. Гришо допусна трето поредно поражение след загубата от Александър Бублик в Чънду, последвана от поражение на старта в Пекин от Андрей Рубльов.

В първия сет нямаше пробиви и в крайна сметка се стигна логично до тайбрек в който българинът набра голяма скорост и достигна до аванс от 6:2 при точките. Стигна се обаче до изравняване до 6:6, но все пак Григор стигна до решителен минипробив за 8:7, след което успя да спечели сета.

Във втората част обаче американецът доминираше. Куери проби на нула в шестия гейм, а след това съумя да си спечели двете оставащи подавания до края на частта и даде в тях само две точки на българина, за да прати мача в трети и решителен сет.

В третия сет и двамата си взимаха лесно подаванията и до края нямаше пробиви, като в крайна сметка отново се стигна до тайбрек. В него обаче Куери бе по-прецизен и го спечели след 7:3 точки в своя полза.

Така на 1/4-финалите американецът ще се изправи срещу победителя от двубоя между Пабло Кареньо Буста или щастливия губещ Джанлука Маджер.

Main Menu