Печат на тази страница

Григор Димитров загуби от Новак Джокович

02 Ное 2019 17:19

Григор Димитров загуби от Новак Джокович с 6-7(5), 4-6 полуфиналния мач от турнира "Мастърс" 1000 в Париж. Българинът беше равностоен на световния №1, но показа по-слаба психика в ключовите точки, направили разликата.

Всичко се реши в последните 4 точки на тайбрека на първия сет и в петия гейм на втората част, когато сърбинът проби, след като беше повел с 15-40. Това си останаха единствените възможности за пробив цялата среща. Григор спаси първата със сервис, но сбърка втората и срещата приключи.

Джокович започна по-силно и си печелеше сервис геймовете с лекота. Григор за кратко беше смутен, но бързо се окопити и също се вземаше безпроблемно геймовете, в които сервира.

Въпреки наличието на интересни разигравания, сервиращите не допуснаха възможност за пробив. В нито един от първите 12 партии не се стигна дори и до 40-40.

В тайбрека и двамата не рискуваха.Те си размениха по един мини пробив до 2-2. Сърбинът направи двойна грешка за 3-5. Григор имаше два поредни сервиса точка по-късно и с оглед на играта до момента изглеждаше фаворит за спечелване на сета.

Удар с рамка в аут на Григор успокои Джокович. В десетата точка двамата прехвърлиха топката 32 пъти. Инициативата се промени няколко пъти и когато по всичко изглеждаше, че Димитров ще завърши успешно, драйв волето му не уцели корта. Българинът можеше да остави топката и тогава да я забие, където реши.

Световният №1 в такива моменти е безпощаден. Григор сбърка следващите две точки и предаде първия сет след 57 минути - 6-7(5).

Втората част започна доста активно за Григор, като двамата размениха по два гейма в началото. В петия гейм на втората част обаче Джокович успя да стигне до пробив след непредизвикани грешки на нашия тенисист.

Джокович успя да контролира всичко в мача до края и макар Димитров да не загуби подаването си до края на сета, Ноле успя да е стабилен при свое подаване и безгрешни удари успя да спечели с 4:6 втория сет, а с това и мача.

Така Гришо остана на крачка от финал в Париж, но отличното му представяне тази седмица ще го изкачи до 19-то място в света в понеделник. Джокович пък чака изхода от мача между Надал и Шаповалов, за да разбере с кого ще спори за трофея във френската столица.

Main Menu