Финалният мастърс в Лондон ще си има нов шампион

17 Ное 2019 12:56

Австриецът Доминик Тийм ще бъде съперник на Стефанос Циципас на финала на Заключителния турнир на ATP в Лондон в неделя. Двубоят започва в 20,00 часа българско време. Вторият финалист също бе излъчен след два сета. Считаният доскоро за специалист на клей Тийм надигра миналогодишния шампион Александър Зверев (Германия) със 7:5, 6:3 и за първи път в кариерата си ще играе на финала на престижното състезание в английската столица. В първия полуфинал пък Стефанос Циципас (Гърция) срази 6-кратния шампион Роджър Федерер (Швейцария) с 6:3, 6:4.

ПЪРВИ СЕТ
Първата точка за пробив в двубоя се откри пред защитаващия титлата си от 2018 година Зверев. Това се случи още в третия гейм, а в петия германецът пак имаше шанс да реализира брейк, но отново не го стори. В следващите минути сервиращите без особени трудности печелеха подаванията си, но тъкмо когато трябваше да вкара частта в тайбрек, Зверев се пропука. При 6:5 за Тийм австриецът се сдоби с първите си точки за пробив в мача, при това две поредни. Зверев се пребори за 30:40, но след това не издържа и с двойна грешка улесни максимално задачата на Тийм, подарявайки му първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Във втората част нямаше възможности за пробив до шестия гейм, в който Тийм реализира брейк. Зверев имаше две възможности да върне пробива мигновено, но не се възползва и Тийм се доближи още повече до победата при 5:2. Силите на германеца стигнаха само за още един гейм и Тийм се поздрави с шестата си победа срещу Зверев в осмия мач между двамата.

Австриецът има предимство в преките двубои и срещу противника си на финала. Тийм е с 4 победи от 6 мача срещу Циципас. Двамата са играли само веднъж през 2019 година - 3:6, 6:4, 6:1 за Тийм на финала в Пекин./sportal.bg

Main Menu