Печат на тази страница

България загуби от Белгия на ATP Cup след драма

07 Ян 2020 15:31

Григор Димитров и Александър Лазаров не успяха да победят Сандер Жил и Йоран Влиген в решителния двубой за класиране на 1/4-финалите на АТП къп с 6:3, 4:6, 7:10.

Нашите момчета имаха две победи в първите си два сблъсъка от Група C с по 2:1 срещу Великобритания и Молдова, но само краен успех срещу белгийците щеше да им гарантира участие на 1/4-финалите в надпреварата. В крайна сметка не успяха да победят и отпаднаха от надпреварата.

Директните елиминации в турнира ще се състоят на 9 януари и 10 януари (1/4- финали), 11 януари (1/2-финали) и 12 януари - големият финал.

 

Българският тандем спечели първия сет с вдъхновена игра и поведе с пробив във втория, но повишеното ниво на ретур на белгийците ми осигури не само връщане на брейка, но и изравняване на резултата. Един мини-пробив повече се оказа достатъчен на "червените дяволи" да елиминират от надпреварата Димитров и Лазаров.

Въпреки всичко българският тенис триумфира в Сидни с прекрасни и неочаквано силни представяния от нашите момчета. Димитър Кузманов спечели първите си две победи на ниво АТР, като особено впечатляваща бе тази срещу втората ракета на Белгия Стив Дарси, а Григор Димитров стигна до два солидни успеха срещу Даниел Еванс и Раду Албот. Донякъде неочаквано дойде обратът срещу световния номер 11 Давид Гофен, където сервисът на капитана ни му изневери в ключови моменти, а и късметът бе изцяло с белгиеца в агресивните му и рискови удари към края.

Александър Лазаров накара целия тенис свят да говори за него след перфектното представяне срещу двойката на Великобритания, а и в другите си две изяви той си заслужи единствено суперлативи, че демонстрира високо ниво на най-голямата възможна сцена.

България ще завърши на трето място в крайното класиране на група "С", въпреки че то не отговаря на цялостното представяне. Великобритания ще играе на четвъртфиналите, а Белгия ще чака чудо при въртележката на подреждането на най-силните тимове на втора позиция в групите

Main Menu