Успешен старт за Григор Димитров в Мелбърн

20 Ян 2020 09:40

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с очаквана победа участието си на Откритото първенство на Австралия.

Гришо е поставен под номер 18. В първия кръг от надпреварата хасковлията победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

Двубоят на националът ни бе трети в програмата на "Мелбърн Арина" и завърши с категорична победа за българския ас - 4:6, 6:2, 6:0, 6:4.

 

Победителят ще играе във втори кръг срещу Леонардо Майер или Томи Пол, като Гришо съвсем скоро ще научи името на следващата си потенциална жертва.

 

Димитров не се бе срещал досега с 26-годишния Лондеро, който е 51-и в световната ранглиста.

В първия сет играта вървеше равностойно до 4:4 гейма, като всеки печелеше своето подаване.

Последва леко отпускане за Димитров, който даде сервис-гейма си за 4:5, а след това не успя да пробие своя опонент и загуби първата част от сблъсъка.

 

Във втория сет Григор бе на съвсем различно ниво, като подобри неимоверно концентрацията и ударите си по правата.

След като получи възможност за пробив се възползва още от първия шанс, а след това затвърди постигнатото с успешен свой гейм за 5:2.

Нова точка за пробив и общо 6:2 във втората част от сблъсъка за хасковлията последваха, за радост на българските фенове по трибуните.

Димитров постигна нещо удивително, като спечели общо 10 поредни гейма в мача, а това означаваше 6:0 и "геврек" за аржентинеца в третия сет.

В четвъртата част сблъсъкът върви равностойно, като при 2:2 Григор се задейства, вдигна оборотите и поведе с 3:2, предвещавайки крайния победител в мача.

Впоследствие той се наложи с 6:4 и продължава в следващия етап от надпреварата.

Australian Open е най-успешният за 28-годишния хасковлия от четирите турнира от Големия шлем.

В Мелбърн той има един полуфинал и два четвъртфинала, а при последните си шест участия е достигал най-малко до третия кръг.

Main Menu