Пловдив отново ще бъде домакин на Европейска зимна купа по тенис

02 Фев 2020 14:05

От 7 до 9 февруари 2020 г. Пловдив ще бъде домакин на мачовете от група “А” на Европейската зимна купа за девойки до 14-годишна възраст. Мачовете ще се играят в зала „Атаро Клима”, а състезанието ще се проведе със съдействието „АТАРО Клима” ЕООД, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981”. България ще бъде представена в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", Плевен), Елизара Янева (ТК "Стоянстрой", Пловдив) и Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981"). Капитан на България е Георги Чочев. Общо 8 отбора вземат участие на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" ще видим тимовете на Австрия, Унгария, Италия, Словения, Швеция, Турция и Украйна.

Първите два отбора ще се класират за финалите в от 20 до 22 февруари в Чехия. За втора поредна година Пловдив ще бъде домакин на мачове от Европейска зимна купа. През миналата година зала „Атаро Клима” отново посрещна турнир за девойки до 14-годишна възраст. През миналата година от Тенис Европа изпратиха благодарствени поздрави за уникалната организация на „Атаро Клима“ и турнирният директор Георги Чочев. Надпреварата пък бе сравнена като организация като от професионалния тур. И през тази година състезателите ще бъдат извозвани с три автомобила Тесла, на обяд ще има кетъринг от ресторант с най-високо. За всички участници и капитаните ще има много подаръци от партньорите на турнира.

През месец декември зала „Атаро Клима" бе домакин и на Държавното първенство на закрито за юноши и девойки до 14 г. И този път домакините от ТК "Пловдив 1981" и зала „Атаро Клима” в Пловдив ще предоставят възможност всичките мачове да се наблюдават на живо в канала на YouTube с адрес Тенис Атаро Клима. Там на живо се следят и резултатите от срещите. Също така зрителите и тенисистите могат да наблюдават мчовете и във фоайето на залата.

От 3 до 6 февруари националните отбори до 14 и 16-годишна възраст ще проведат подготвителни лагери в зала „Атаро Клима” в Пловдив.

Main Menu