Печат на тази страница

Девойките на България до 14 г. спечелиха Европейската зимна купа в Пловдив

09 Фев 2020 19:39

Националките на България до 14 г. (девойки) спечелиха първото място на турнира от Европейската зимна купа в Пловдив. Нашите момичета разгромиха на финала Украйна с 3-0 победи. Още вчера талантливите българки се класираха за финалите на Европейската зимна купа от 20 до 22 февруари в Раковник (Чехия). Освен девойките до 14 г. за финалите на Европейските зимни купи се класираха юношите до 16 г. и момчетата до 12 г.

Йоана Костантинова разгроми с 6-2, 6-1 Ана Вашченко. Мария Рогачева пък се наложи с 6-1, 3-6, 6-3 над Анастасия Фирман. В срещата по двойки Елизара Янева и Йоана Константинова победиха със 7-6(4), 7-5 Елисавета Котлиар и Ана Вашченко.

Българките победиха в предните дни и отборите на Унгария и Словения.

Мачовете от група „А" на Европейската зимна купа се играха в зала „Атаро Клима". Състезанието се проведе със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".

България се представи в състав Йоана Константинова, Елизара Янева и Мария Рогачева. Капитан на България е Георги Чочев.

За втора поредна година Пловдив беше домакин на мачове от Европейска зимна купа. През миналата година зала „Атаро Клима" отново посрещна турнир за девойки до 14 годишна възраст.

И този път домакините от ТК "Пловдив 1981" и зала „Атаро Клима" в Пловдив предоставиха възможност всичките мачове да се наблюдават на живо в канала на YouTube с адрес Тенис Атаро Клима.

Main Menu