Григор Димитров с тежка загуба в Ротердам

13 Фев 2020 07:33

Григор Димитров загуби от канадеца Феликс Оже-Алисим с 4-6, 2-6 за 1 час и 17 минути и приключи участието си на ATP 500 в Ротердам (Нидерландия).

Мачът започна равностойно. Канадецът проби първи, но Григор върна веднага брейка. Последва много слаб сервис гейм за Григор и след това Феликс не изпусна първия сет.

Във втората част Оже-Алиасим проби за 2-1 с малко късмет. Димитров изпусна шанс отново да върне брейка и след това се предаде. В този двубой по-младият тенисист игра много по-зряло, докато Гришо често прибързваше и грешеше много.


Двубят започна с бързи сервис геймове до 2-2. Григор направи двойна грешка и след два остри ретура на канадеца изостана с 15-40. Феликс спечели зрелищно разиграване и проби за 3-2.

Хасковлията веднага удари, възползвайки се от единствения гейм в мача, в който канадецът се смути. Но след това Григор изигра безобразен сервис гейм. Върхът беше забивка в мрежата на топка излизаща в аут. След това канадецът върна остър ретур и лайнсменът извика аут. След оспорване се оказа, че топката е добра и Григор не е можело да я отиграе. Това доведе до нов брейк и 4-3 за Оже-Алиасим.

В следващите си две партии на сервис канадецът даде само две точки и затвори първия сет с 6-4 за 37 минути.

 

Втората част нямаше много история. След два разменени гейма дойде партията, която реши окончателно мача. В нея имаше много грешки и отлична защита на канадеца. Късметът беше леко на страната на Оже-Алиасим, но той се бореше за него. В последната точка, невъзможна негова топка намери линията зад невярващия Григор.

До края се изграха още четири гейма, в които си личеше, че Григор Димитров се е предал и бърза мачът да приключи.

Така за втори път Григор Димитров нямаше аргументи срещу младия канадец. И ако човек не знае възрастта на двамата, може да си помисли, че Феликс Оже-Алиасим е много по-опитен тенисист.

Mr. Bricolage

Main Menu