Печат на тази страница

Гришо научава следващия си съперник във вторник

07 Мар 2020 20:18

Григор Димитров се завръща отново в действие на първия Мастърс за годината в Индиън Уелс, а първия си опонент ще научи във вторник (10 март). Церемонията по тегленето на жребия ще се проведе в 13:00 ч. местно време, което означава 23:00 ч. българско. Турнирът в Калифорния при мъжете започва с квалификации на 10-11 март, а началото на срещите от основната схема е насрочено за 12 март, четвъртък.

Полуфиналите са в събота, 21 март, с начален час 21:00 ч. наше време, а финалът е насрочен за неделя (понеделник българско време). Той започва в 15:30 местно, тоест 01:30 наше време. Интересна новина е, че Димитров и Доминик Тийм ще участват на двойковия турнир. Тандемът ще се събере на корта за пръв път в кариерите на бившия №3 и настоящия №3. Сред интересните отбори, заявили участие в надпреварата, са още Вавринка/Зверев, Гофен/Шварцман, Хачанов/Рубльов и Монфис/Манарино.

На сингъл, миналата година Димитров се отказа от участие на Мастърс турнира в Индиън Уелс заради контузията в рамото. А тази година в края на март ще се завърне и в Маями. Надпреварата е в периода 25 март – 5 април.

През 2019 Григор отпадна след поражение в трети кръг от австралиеца Джордан Томпсън. Преди това българинът бе победил Фелисиано Лопес, като за него това бе първи мач от Australian Open.

Последно Димитров игра първия си полуфинал през сезона и въпреки че не успя да направи нова крачка напред в Акапулко, продължава към следващите изпитания. На Abierto Mexicano de Tenis MIFEL водещият ни тенисист имаше своите шансове в равностоен сблъсък със световния №2 Рафаел Надал, но не се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на турнира. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути.

След това двамата с Рафа играха демонстративен мач в Атланта, който бе спечелен от испанеца в два сета. Приходите от билети отидоха за фондацията му, както и за Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието.

Tenniskafe.com

 

Main Menu