Тенисисти с призив да не завършва сезона

28 Мар 2020 17:47

Босненският тенисист Дамир Джумхур изрази съмнения, че сезонът на трева ще се проведе през тази година. На 12 март ATP отложи всички мачове за шест седмици заради пандемията от COVID-19, а преди дни суспендирането на всички турнири се удължи до 7 юни.


На 8 юни би трябвало да започне сезонът на трева и засега не са направени нови изявления за отлагане. Според Джумхур обаче, именно това най-вероятно ще се случи.


"Разговаряйки с другите играчи, силно се съмняваме, че сезонът ще се възобнови в началото на юни. С начина, по който вървят нещата, паузата вероятно ще се удължи. Целият сезон може да бъде отменен - например, ние не виждаме смисъл във възобновяването на сезона през август ", каза Джумхур пред "Фена ", цитиран от TennisWorldUSA.


В момента босненецът е под №107 в света и прекарва времето си в Белград. Той разкри, че се е посветил изцяло на домашни тренировки в опит да запази максимално добра форма. Както всички останали спортисти, той също призова хората да си останат у дома и да бъда отговорни в битката с пандемията.

tennis24.bg

Main Menu