Ново отлагане на Ролан Гарос

24 Апр 2020 13:43

Стартът на "Роланд Гарос" ще бъде отложен с една седмица, турнирът ще започне на 27 септември. Това се съобщава от изданието "Le Parisien".

Първоначално Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе състезанието от 25 май до 7 юни, но през март, поради пандемията на коронавирус, беше решено турнирът да бъде отложен за есента, от 20 септември до 4 октомври. Също така, поради заразата, турнирът в Уимбълдън беше отменен.

Организаторите на French Open проведоха консултации с Асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация. Промяната на датите за провеждане на турнира от 27 септември до 11 октомври ще даде възможност на тенисистите да се възстановят от Откритото първенство на САЩ, което е предвидено от 31 август до 13 септември.

От 17 март във Франция действа режим на самоизолация, чиято цел е да се ограничи максимално движението на гражданите по улиците. Френският президент Еманюел Макрон на 13 април заяви, че режимът на самоизолация ще остане в сила до 11 май. След тази дата властите ще започнат постепенно да премахват някои от наложените по-рано ограничения, ако пандемията позволява./sportal.bg

 

Main Menu