БФТ с изявление, след като тенисът беше разрешен

03 Май 2020 16:01

Българска федерация по тенис се обърна към всички тенис клубове, професионални играчи и любители на тениса у нас след обявеното от премиера Бойко Борисов решение за практикуването на индивидуални спортове от понеделник (4 май). От БФТ имат "изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките". Освен това родната тенис федерация има и готова "програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани".

Ето пълното съобщение на БФТ след новината за отварянето на тенис кортовете от новата седмица:

"Премиерът на България Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Националният оперативен щаб на извънреден брифинг в Министерски съвет обявиха дългоочакваната новина – разрешава се от новата седмица практикуването на индивидуалните спортове на открито и се отварят тенис кортовете при спазване на съответната дисциплина и необходими противоепидемични мерки!

Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители! След 6 седмици ежедневна работа и диалог с различни институции, БФТ се радва, че отново може да се върнем към тренировките на любимия ни спорт.

От началото на извънредното положение до днес кризисният щаб към БФТ бе в диалог с ММС, десетки специалисти, ITF, Tennis Europe и лицензираните тенис клубове в страната. БФТ има изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките. БФТ предлага и всеки тенис клуб да назначи "Отговорник за прилагане на хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 епидемията". В клубовете, които разполагат с административен директор - той ще изпълнява тази роля, а в по-малките клубове - това ще е главният треньор на клуба.

Клубовете в страната вече бяха запознати с въпросните мерки при проведените разговори с представители на УС, но до края на деня ще ги получат официално. БФТ е готова и с изготвена програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани".

Main Menu