Наоми Осака измести Серина и е №1 по изкарани пари в женския спорт за година

23 Май 2020 19:38

Японката Наоми Осака оглави класацията за най-добре платена спортистка през последната година.

22-годишната тенисистка е заработила 37,4 милиона щатски долара през последните 12 месеца според "Forbes", с което измества Серина Уилямс.

Серина заемаше върха на тази класация в последните 4 години, но този път е изкарала с 1,4 милиона по-малко от японката.

Заработената сума от Осака е и рекорд за жена спортистка в рамките на 12 месеца. До този момент най-доброто постижение държеше Мария Шарапова с изкараните 29,7 милиона през 2015-а.

Все пак разликата между приходите на мъжете и жените в спорта остава доста сериозна, като Наоми Осака, която е №1 сред жените, е едва 29-а в общото подреждане на всички спортисти, което "Forbes" ще публикува след седмица.

Името на Наоми Осака нашумя в края на 2018-а, със спечеления от нея US Open. Тогава тя победи именно Серина, в скандален финал, белязан от скандалите между американката и съдията на мача.

В началото на 2019-а Осака спечели и Откритото първенство на Австралия, като оглави ранглистата в женския тенис. Тя също така се превърна в лице на множество компании, като също така се радваше на симпатиите на почти всеки фен на тениса.

 

Въпреки това изминалата година не се разви перфектно за нея на корта. Тя се свлече до №10 в ранглистата, но по всичко личи, че това не е повлияло на финансовите й резултати.

За 30-ти пореден път пък класацията на "Forbes" за най-добре платени жени в спорта се оглавява от тенисистка. В общия топ 100 пък за първи път от 2016-а ще има две жени. Това са именно Наоми Осака и Серина Уилямс.

Main Menu