Новак Джокович: На драго сърце ще играя с Григор в София

14 Юни 2020 09:30

Световният №1 в тениса при мъжете Новак Джокович разкри, че е разговарял с най-успешния български тенисист в историята Григор Димитров за възможността двамата да играят в България. Точно този въпрос беше на пратеник на "24 часа".

Григор Димитров каза, че не е отнело много време - минута или две, за да го убедиш да дойде да играе в Белград, колко време ще отнеме, за да бъде убеден Новак Джокович да дойде да играе в София - час, ден, месец?

- Надявам се, че ще се случи скоро. Аз и Григор говорихме по тази тема и на драго сърце ще дойда да играя с него в София. Трудно ми е точно в този момент да кажа конкретно дали би отнело месеци или дни, но се надявам, че в скоро бъдеще това ще стане. Григор е феноменален човек, изключително добър приятел и аз го ценя много. Както и самият той каза - не му трябваше много време, за да се съгласи да дойде тук. Благодарен съм му от сърце, че дойде да играе в Белград, че ще бъде и в Хърватия. Той е наш, вие сте наши, ние сме братя. Затова ще бъде хубаво да играя в България.

Най-логично изглежда Джокович и Димитров да изиграят демонстративен мач в София, като е възможно и той да има благотворителен характер, като турнирът, в който играят в момента.

Григор Димитров участва в благотворителния "Адрия Тур" по покана на организатора Новак Джокович. И двамата любимци на публиката допуснаха по една загуба през първия ден.

Новак Джокович допусна първо поражение за 2020 година от своя добър приятел и сънародник Филип Краинович.

"Наистина съм много благодарен на тези големи тенисисти и мои приятели. Това, което изживяваме заедно с феновете, е наистина феноменално. Това, че остават на трибуните и след полунощ е само поредното доказателство колко голям е интересът, колко са опознали тениса и колко го обичат. Добре се сещам за всички мои участия на Serbia Open - освен титлите през 2009-а и 2011-а, през 2010-а отстъпих на Филип, а през 2012-а не играх.

Жал ми е, че Сърбия няма турнир от ранга, от който заслужава. Като се вземат предвид успехите, които имаме всички - и колективно, и поединично, в последните 15 години и в мъжкия, и в женския тенис. Затова смятам, че ние като играчи, а и като държава заслужаваме да имаме по един турнир - и при мъжете, и при жените, на най-високо възможно ниво. Затова си заслужава всички усилия да опитаме да върнем турнир като Serbia Open. А дали ще се играе тук или другаде, не е най-важното. Най-важното е, че това, което виждаме сега, само показва колко Белград и Сърбия обича тенисът", сподели Джокович.

В първия си мач от група "А" Новак победи друг свой сънародник Виктор Троицки, а днес Джокович ше се изправи срещу Александър Зверев, имащ вече две победи.

Григор Димитров стартира в група "Б" с победа над 23-ия в света сърбин Душан Лайович. Дамир Джумхур получи контузия и се отказа след едва два гейма от мача с Доминик Тийм. Това наложи групата от четирима тенисисти да допълни бившият №1 за юноши Никола Милойевич, който пък изненадващо победи българския тенис ас.

 

Лайович бе близо до победа над Тийм, но световният №3 се пребори за втори успех. За да има шанс да спечели групата и да стигне до финала, Григор трябва задължително да бие Тийм, но и това може да не е достатъчно, ако Милойевич се наложи убедително над Лайович.

Победителите от двете групи се изправят във финала по-късно днес., пише Топспорт.

Main Menu