Гришо се разболя, отказа се от турнира в Задар

21 Юни 2020 11:55

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров е болен и това е била причината за неубедителното му представяне в първия двубой за деня от демонстративния турнир Adria Tour в Задар.

Около половин час преди втория си мач за деня Григор обяви оттеглянето си от шоу-надпреварата, като ще бъде заменен от местния тенисист Нино Сердарушич. По информация на телевизията, излъчваща турнира - Sport Klub - все пак засега остава идеята Димитров да излезе за неделния си сблъсък срещу Новак Джокович.

Топ ракетата ни се е чувствал зле от началото на съботния ден, въпреки че вчера не е показвал никакви признаци на неразположение. Има съмнения за температура, независимо от която Григор излезе на корта срещу Борна Чорич, за да уважи феновете и всички свързани с турнира.

Първият сигнал за физическите му проблеми беше отсъствието му от мачовете на двойки по-рано в програмата на Adria Tour. Григор не смееше да се здрависа с Борна Чорич и съдията на стола след края на срещата им, като по езика на тялото му също личеше, че не всичко е наред.

Григор трябваше да играе втория си мач за деня срещу 246-ия в световната ранглиста Педя Кръстин, но заради неразположението си няма да го направи.

Main Menu