Критики валят срещу Джокович след новината за заразения Григор Димитров

22 Юни 2020 14:56

Критики заваляха към Новак Джокович и организирания от него турнир "Адриа Тур", след като Григор Димитров разкри за положителен тест с Covid-19 в неделната вечер., пише Дир.бг.

 

Българската звезда в тениса се почувства зле в събота и напусна Задар, където играеше във втория тур от надпреварата. В Монако се подложи на изследвания и резултатът бе, че има вируса.

"Много съжаляваме, взехме всички мерки на сръбските и хърватските власти в двата уикенда на турнира", каза Джордже Джокович, брат на Новак.

Световният №1 отказва коментар, но се е прибрал в Белград, където вероятно още снощи е бил тестван. Всички, които са контактували с Григор в тези десетина дни около мачовете в Белград и Задар, също ще се изследват.

Сред тях са още звезди от ATP тура като Марин Чилич, Доминик Тийм, Андрей Рубльов и Александър Зверев. Надпреварата бе прекратена в неделя след вестта за Димитров.

В дните около мачовете по тенис в Белград и Задар, групата асове игра футбол, баскетбол, участва в ден за децата със стотици малчугани в сръбската столица, а преди седмица се забавлява в дискотека пак там с още стотици хора. Все неща, които удивиха много хора по света, предвид пандемията.

Световните реакции са гневни и жлъчни, след като организирането на турнира с публика и близък контакт на играчи, приятели, фенове, ядоса медии и тенисисти още преди да се знае диагнозата на Григор.

 

В последните дни състезатели питаха Новак на коя планета живее, за да пренебрегва по този начин мерките в битката със заразата, които светът е взел.

"Безотговорен", нарича Джокович американският в. "Ню Йорк Таймс", докато английският "Индипендънт" е още по-директен: "Що за глупаво поведение?".

"Докато гледахме снимки от турнира, всичко това изглеждаше ужасно не на място и като голяма грешка - написа в Туитър френската тенисистка Ализе Корне. - Оправяй се бързо, Григор!"

В Хърватия реакциите са смесени, но се припомня, че в петък в Задар бе и премиерът на страната Андрей Пленкович, който нарече турнира "страхотна реклама за Хърватия".

Директорът на турнира там Горан Иванишевич, който е и треньор на Джокович, призна:

"Не знаем къде се е заразил Григор, не можем да гадаем - тук, в Белград или в България. Аз самият се подложих на тест преди три дни и резултатът е отрицателен. Всички, които са били в контакт с Димитров, ще бъдат изследвани."

Main Menu