Тийм сломи Надал след два тайбрека

17 Ное 2020 19:04

Доминик Тийм надигра Рафаел Надал в оспорван двубой от група Лондон 2020 на Финалите на ATP в „О2 Арена“, след като спечели след два тайбрека – 7-6 (7), 7-6 (4), за около два часа и половина игра.

Първата част мина без пробиви, като австриецът изоставаше с 2-5 точки в тайбрека, но съумя да обърне развия на събитията в своя полза и измъкна сета, спасявайки и два сетбола за съперника. Вторият сет бе още по-драматичен, като Надал реализира пробив в седмия гейм, но допусна моментален рибрейк. Тийм имаше три мачбола в десетия гейм, но испанецът показа непримиримия си дух.

Последва нов тайбрек, където играта бе равностойна до 3-3 точки, но впоследствие австриецът стигна до три поредни точки и довърши съпротивата на номер 2 в света. Доминаторът завърши с 37 уинъра и 22 грешки, като спечели 76% от точките на собствено подаване. Така, Тийм записа втори успех в британската столица, след като на старта надви Стефанос Циципас в три сета. Надал пък остава с победа и загуба след първите си две срещи в групата, след като надви Андрей Рубльов.

Руснакът и Циципас се изправят един срещу друг в късния двубой от 22:00 часа българско време, а победителят ще остане в играта за прогресиране към полуфиналната фаза на надпреварата. /БГНЕС

Main Menu