Джокович е последният полуфиналист в Лондон

20 Ное 2020 19:04

Световният номер 1 Новак Джокович оформи полуфиналистите в тазгодишното юбилейно 50-о издание на Финалите на ATP и последно в Лондон преди преминаването в Торино.

Джокович се присъедини към Надал, Медведев и Тийм в полуфиналите на Мастърса в Лондон.

Сърбинът надви Александър Зверев с 6-3, 7-6 (4) за около час и 40 минути игра в сблъсък, който определи вторият излязъл от група Токио 1970 след Данийл Медведев. Руснакът надви и Джокович, и Зверев в предишните си мачове, а в днешния двубой петкратният шампион в надпреварата бе по-добър в ключовите моменти от срещата.

Джокера спечели откриващата част след един-единствен пробив, дошъл във втория гейм. Германецът показа далеч по-стабилна игра на собствен сервис във втората част, когато затрудни своя съперник, докарвайки нещата до закономерен тайбрек. Там, Зверев започна с минипробив, който обаче бе моментално върнат. Впоследствие шампионът от 2018 се пропука за 3-5 и оттам насетне не успя да достигне Джокович, който се поздрави с четвъртия си успех в общо шест мача със финалиста от Ю Ес Оупън.

Сърбинът ще играе с Доминик Тийм в полуфиналите. Миналата година двамата играха в груповата фаза на турнира, като успехът бе за австриеца в три сета. През 2016 победата, отново в груповата фаза, бе за Джокера. Другият полуфинал противопоставя Рафаел Надал и Данийл Медведев, който довечера закрива мачовете от групите с двубой срещу дебютанта Диего Шварцман. /БГНЕС

Main Menu