Великолепна Пиронкова! Цвети загуби само един гейм на старта на квалификациите за Australian Open

10 Ян 2021 15:01

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова започна блестящо участието си в квалификациите за Australian Open. Първата ни ракета разгроми с 6:0, 6:1 японката Киока Окамура за 70 минути игра.

21-вата поставена българка ще се изправи във втория кръг срещу победителката от двубоя между корейката На-Лае Хан и австрийката Юлия Грабер. Във финалния трети кръг за класиране Пиронкова може да играе срещу поставената под №14 и бивша №41 в света Маргарита Гаспарян.

Цвети диктуваше играта през цялото време и спечели първите седем гейма в мача.

По-рано днес Изабелла Шиникова също се класира за втория кръг на квалификациите за Australian Open. Българката елиминира втората поставена французойка Осеан Доден, която е 107-а в световната ранглиста в момента, но е достигала до 46-ата позиция. Шиникова победи със 7:5, 6:2 за 80 минути игра. Във втория кръг на пресявките Шиникова ще се изправи срещу китайката Дзя-Дзин Лу, която победи сръбкинята Йована Йович с 6:1, 6:2.

Днес участието си в квалификациите започва и Елица Костова. Българката ще играе срещу Антония Лотнер (Германия).

Виктория Томова ще стартира утре срещу участващата с "уайлд кард" Шарлът Кемпенер-Поч (Австралия).

Квалификациите за Australian Open при мъжете и жените започваха днес, като те за пръв път се провеждат извън Австралия. Поради сложната обстановка с пандемията от COVID-19 домакин на пресявките ще е Доха. Основната схема на надпреварата стартира на 8 февруари.

Припомняме, че за място в основната схема на турнира в Мелбърн са необходими три победи в квалификациите.

Main Menu