Адриан Андреев стартира убедително на Чалънджър в Португалия

04 Апр 2021 16:22

Адриан Андреев започна с убедителна победа на турнира на червени кортове от Чалънджър сериите в Оейраш (Португалия) с награден фонд от 31,440 евро.

В първия кръг от квалификациите Андреев се наложи с 6:3, 6:4 над Едуард Естевес Лобато (Испания), който е №332 в световната ранглиста. Срещата продължи 74 минути.

Българинът не допусна брейк, като спечели 43 от 55 разиграни точки на собствен сервис в мача. Той използва единствената възможност за пробив в първия сет и взе аванс в резултата. Във втората част Андреев реализира брейк за 5:4, което се оказа решаващо. С успеха той заработи 1 точка за световната ранглиста.

За влизане в основната схема Адриан ще играе срещу Филип Жиану (Рум). Жиану е 19-годишен, №390 световната ранглиста. През тази година той има два финала на турнири от ITF (Анталия и Кайро) с награден фонд от 15 хиляди долара. Андреев и Жиану имат три мача помежду си при юношите. Нашето момче води с 2:1 победи. През 2018 г. Адриан побеждава този съперник на четвъртфинал на младежките олимпийски игри.

Main Menu