Кузманов победи №3 в схемата и се класира на четвъртфинал в Португалия

07 Апр 2021 19:10

Националът на България Димитър Кузманов продължава с великолепното си представяне на турнира на червени кортове от Чалънджър сериите в Оейраш (Португалия) с награден фонд от 31,440 евро.

В среща от втория кръг Мико победи с 6:2, 6:2 №3 в схемата и №184 в световната ранглиста Ернесто Ескобедо от САЩ. Срещата продължи 75 минути. Това е втора победа за Кузманов на турнира без да загуби сет. В първата си среща той разгроми с 6:1, 6:0 Лукас Мидлер (Австрия), който е №289 в световната ранглиста.

За място на полуфиналите Кузманов ще играе срещу Гащао Елиаш от Португалия, който е №323 в световната ранглиста. До момента двамата са играли една среща помежду си. През 2015 г. Елиаш печели с 6:2, 6:2 на Чалънджър в Мекнес (Мароко).

Мико проби първи за 4:2 в първия сет срещу Ескобедо. След това постигна още един пробив с затвори сета с 6:2. Във втората част Ескобедо проби още в първия гейм, но Кузманов отговори с рибрейк. След 2:2 Мико спечели следващите четири гейма и заслужено стигна до четвъртфиналите.
В турнира участва и Адриан Андреев, който ще изиграе осминафиналния си мач утре. Софиянецът вече записа три победи в турнира – две в квалификациите и една в основната схема.

Main Menu