Кузманов за смесените емоции след опита на Уимбълдън и купата в Ливърпул

24 Юни 2022 18:06

Втората ракета на България Димитър Кузманов даде специално интервю за dsport и Дарик радио. Той говори за емоциите след опита на Уимбълдън и спечелената купа в Ливърпул.

„Добре съм. На летището съм на път за вкъщи. Мисля да си взема малко почивка след доста натоварения ми график през последните седмици. Изиграх шест турнира, обиколих много държави. Имам нужда да презаредя батериите. Не повече от 4-5 дни почивка. Спорът е такъв, че, за жалост, не можем да си позволим повече почивка.

За съжаление разочарованията малко повече надделяват. На втори турнир от Големия шлем отпадам на мач за влизането в основната схема. Останах на крачка от нещо историческо. Останах по-спокоен от мача ми в Париж (б.р. – Ролан Гарос). Веднъж вече като достигнеш до тази фаза, искаш да си поставиш нови цели. Нещата са такива, каквито са. Затвърждавам формата и работата, която върша с моя екип. Има голяма конкуренция в тениса, особено в турнирите от Големия шлем. Това ме прави щастлив и се надявам, когато почука на вратата за трети път да ми се отвори.

Тази година всички турнири са по-различни. Миналата година заради рестрикциите се загуби доста от енергията на тези турнири. Сега допуснаха максимален борй фенове. Много българи ме питаха за билети да ме подкрепят, но нямаше. Тази атмосфера ни кара да се чувстваме специални. В крайна сметка спортът и тенисът, ако се играят без фенове, не е същото.

Гледам да остана по-оптимистично настроен. През миналата година бях дебютант, сега съм кандидат за участник в основната схема. При мен никога не са се случвали лесно нещата. Надявам се да стане нещо историческо и да игрраем двама българи в основната схема на турнир от Големия плем.

Получих покана за турнира в Ливърпул съсвем изненадващо и изобщо не се замислих. Това е специален турнир с история от 20 години, традиционен турнир за Острова. Победите, които постигнах на Уимбълдън ги постигнах благодарение на този турнир. Щастлив съм, че моето име ще остане гравирано на тази купа. Няма реплика. Купата си остава в Ливърпул.

Нямам представа на кое място съм преди да погледна класирането. Не се обременявам, не мисял за точките. Мисля за това какво да правя на корта. Със сигурност ми носи удовлетворение и щастие. Това на кое място ще съм не е важно. След пет-шест дни започвам подготовка за предстоящите турнири. Целият месец юли ще ми е зает. Паралелно започват мачовете от Бундеслигата с моя отбор. Трябва да започна подготовка и за последн ия турнир от Големия шлем – US Open“, каза Кузманов.

Main Menu