Григор Димитров отпадна на старта на турнира в Стокхолм

18 Окт 2022 18:43

Григор Димитров отпадна на старта на турнира на твърди кортове в Стокхолм, който е от категория АТП 250. Най-добрият български тенисист загуби драматично с 4:6, 6:1, 6:7 (5) от Иржи Лехечка (Чехия) в двубой, продължил повече от два часа.
Димитров има за какво да съжалява, тъй като в тайбрека в третия сет имаше преднина от минипробив и аванс от 5-2 точки, но загуби следващите 5 разигравания, с което и срещата. За българина това е трета последователна загуба в световния тур. До края на сезона за Димитров предстоят участия във Виена (АТП 500) и Париж (Мастърс 1000). Първият сет бе решен от един пробив, дело на Лехечка в деветия гейм. Преди това, в петия гейм, чехът имаше още четири брейк-пойнта, три от които последователни, но не се възползва. В същото време
Лехечка сервира на ниво и не позволи на Димитров да стигне до нито една точка за пробив в откриващия сет. През втората част картината на корта се промени. Димитров започна по-мобилизирано и осъществи два последователни пробива, след което поведе с 5:0 гейма. Лехечка успя да вземе веднъж подаването си, като по този начин избегна загуба на 0 в сета. Във финалния трети сет първи своя удар нанесе Лехечка, който проби за преднина 3:1. Димитров обаче не се предаде и на свой ред навакса пасива си в седмия гейм, след което изравни за 4:4. Впоследствие се стигна до решаващ тайбрек, в който Димитров поведе с 5-2 точки, но загуби следващите 5 разигравания, с което и мача.

Main Menu