Григор Димитров загуби от изключителен Медведев на полуфиналите във Виена

29 Окт 2022 17:43

Григор Димитров приключи участието си на турнира в зала във Виена, който е от категория АТП 500. Най-добрият български тенисист отстъпи на полуфиналите пред бившия №1 в света Даниил Медведев с 4:6, 2:6 след близо час и половина игра.

Пробив в петия гейм се оказа достатъчен за руснака да вземе първата част с 6:4. Във втория сет Димитров се държа в резултата до 2:2 гейма, след което Медведев записа серия от 4 последователни гейма, с която си гарантира успеха. През целия двубой Медведев сервира на изключително ниво и не позволи на Димитров да стигне до нито една точка за пробив.

Това беше шести двубой между двамата, а Медведев вече води с 4-2 победи. С достигането до полуфиналите във Виена Димитров си гарантира 180 точки за ранглистата, където в момента е №32. Другата седмица Димитров ще участва на Мастърс 1000 турнира в Париж, който ще бъде последен за него за сезона.
Във френската столица Димитров ще играе в първия кръг срещу нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. До момента двамата са играли два пъти един срещу друг, като имат по една победа. И двете срещи бяха през настоящата 2022 година.

Ако успее да отстрани Ван де Зандсхулп, във втория кръг Димитров най-вероятно ще срещне поставения под номер 13 в схемата Матео Беретини. Италианецът започва участието си във френската столица с мач срещу квалификант.

При нова победа в третия кръг Димитров може да играе с водача в световната ранглиста Карлос Алкарас. Преди това испанецът ще трябва да отстрани японеца Йошихито Нишиока или руснака Аслан Карацев.

В горната половина на схемата са още руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, канадецът Феликс Оже-Алиасим, американците Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, както и полякът Хуберт Хуркач.

В долната половина на схемата останаха двамата най-успешни действащи тенисисти - Рафаел Надал и Новак Джокович. Поставеният под номер 2 Надал ще играе във втория кръг с победителя от Томи Пол (САЩ) и Роберто Баутиста Агут (Испания), докато Джокович, който е номер 6, ще има за съперник аржентинеца Диего Шварцман или американеца Максим Креси.

Надал и Джокович могат да се срещнат чак на полуфинал, като преди това на четвъртфиналите испанецът може да играе с гръка Стефанос Циципас, докато сърбинът може да се изправи срещу номер 3 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Наградният фонд на турнира в Париж, който ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември, е близо 5,5 милиона евро.

Main Menu