Марица U17 открива сезона със съботен мач в Пловдив

07 Дек 2018 18:53

Първият мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Държавното първенство по волейбол за девойки до 17 години (родени през или след 2002 година) ще се проведе в залата на Спортно училище Васил Левски от 10:30 б.в. в съботната сутрин на 8 декември. Съперник на треньорката Атанаска Никифорова и нейните възпитанички ще бъде отборът на Тополово (Тополово).

В зоналното първенство на регион Тракия, освен младшата на Марица и Тополово, ще играят още отборите на Пан Волей (Панагюрище), Родопа (Смолян) и Хебър (Пазарджик), като петте отбора ще се срещнат по два пъти всеки с всеки, за да определят крайното класиране в региона.

На този етап обаче медийният отдел на Марица не успява да се добере до официална информация колко отбора от региона ще се класират директно за междурегионалните квалификационни турнири и колко ще трябва да преминат през междурегионални предквалификационни турнири за влизане в националните финали. Според точка 9.4 от публикуваната в сайта на БФВ Наредба за провеждане на Държавни първенства за подрастващи 2018/2019, “квотите се приемат на заседание на Регионалните отговорници след приключване на Зоналните първенства.”

 

Main Menu