Млади маричанки на три фронта във волейболен маратон от утре

14 Дек 2018 10:36

Цели три турнира в три различни възрастови групи при подрастващите се задават в София през дните преди Коледа, като младите таланти на Марица (Пловдив) ще вземат участие във всички тях.

Този своеобразен столичен волейболен маратон започва утре, 14 декември, с началото на четвъртия Коледен турнир за Купата на Спортната асоциация на МВР за момичета до 13 години (родени през или след 2006 година). Домакин на надпреварата ще бъде ЦПВК (София), който е в една група със Звезди 94 (София) и Тони Спорт (Берковица). Жълто-сините са в Група Б заедно с Казанлък Волей (Казанлък) и Локомотив 1929 НИДО (София). Петъчната програма включва срещите от груповата фаза, а в събота са полуфиналите и финалите за разпределение на местата в крайното класиране. Турнирът ще се проведе в зала Раковски. Маричанки ще защитават първото си място от миналата година, когато предколедното състезание също бе за волейболистки родени през или след 2006 година.

В нов формат се възстановява и Скаут лигата на БФВ. Първият от така наречените Турнири на надеждите за момичета до 15 години (родени през или след 2004 година) ще се проведе в столичната зала Христо Ботев от 15 до 17 декември. В него ще участват сборни отбори от по десет състезателки на шестте волейболни региона в страната – Витоша, Добруджа, Странджа, Струма, Тракия и Хемус, които ще се изправят по веднъж всеки срещу всеки. Съставът на регион Тракия, който ще бъде воден от треньорката на Марица Кристина Якимова, включва девет волейболистки от пловдивския клуб и една от Родопа (Смолян).

Още на следващия ден, 18 декември, в залата на 81-во СУ Виктор Юго в София стартира 22-рото издание на традиционния коледен турнир за Купа Иван Николов. Тази година надпреварата ще е за девойки до 17 години (родени през или след 2002 година). Марица е в Група Б заедно с домакините от Звезди 94 (София) и още два столични тима – Локомотив 1929 НИДО (София) и ЦСКА (София). В другата Група А са съставите на Казанлък Волей (Казанлък), Левски (София), Славия (София) и ЦПВК (София). Полуфиналите между първите и вторите в групите са предвидени за 20 декември, а финалните двубои за определянето на крайното класиране от първо до осмо място ще се изиграят на 21 декември.

Между Коледа и Нова година пък две от селекциите на пловдивския клуб ще вземат участие на международен турнир в Гърция. Марица U15 и Марица U17 ще са два от осемте отбора, които ще мерят сили от 26 до 30 декември в град Алмирос. Очаква се в близките дни организаторите на турнира да обявят и повече подробности по провеждането му.

Main Menu