България стартира срещу Франция на Евроволей 2019 за жени

24 Ян 2019 16:28

Часове след приключване на жребия за Европейското първенство за жени 2019 в Истанбул, стана ясна и програмата за шампионата, на който четири страни ще бъдат домакини - Турция, Полша, Унгария и Словения. Евроволей ще се проведе от 23 август до 8 септември, а мачовете от четирите групи ще се играят в Анкара, Лодз, Будапеща и Братислава. Финалната четворка от турнира ще се играе в турската столица Анкара.

България е в група "А" с отборите на Турция, Сърбия, Франция, Гърция и Финландия. Националките ни, водени от Иван Петков стартират срещу Франция в първия си мач от груповата фаза, който е на 23 септември. На следващия ден, 24 август, родните представителки почиват. Вторият двубой на "лъвиците" ще бъде на 25 август срещу световния и европейски шампион Сърбия. На следващия ден, 26 август, програмата продължава с нов тежък мач, този път срещу домакина Турция. На 27 август "лъвиците" срещат Гърция. 28 август е почивен ден. В последния етап от груповата фаза България завършва с двубой срещу Финландия, на 29 август.

За втората фаза се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група "А" срещу тези от група "С", и съответно отборите заели първите четири места от група "В" срещу група D.

Вижте пълната програма на снимката.

Main Menu