Сериозен скандал за пари разтърси ВК Строител

01 Фев 2019 15:05

Бившият наставник на пловдивския ВК Строител Георги Михов разкри пред Sportal.bg порочни практики в българския волейбол за неизплащане на заплати и пътни разходи на треньори и играчи. В случая Михов обвини президента на Строител Мартин Палийски, че не му е изплатил четирицифрена сума за период от четири месеца и пътни разходи. Михов води тима от самото му начало през 2017 година, а ВК Строител прави фурор, като преминава на парад през трети ешелон и дори печели промоция за Висшата лига, но впоследствие Михов е освободен от Палийски.

„Това е най-лошото, че се познаваме от деца. В един град сме и то бих казал малък град. Знаят се, чуват се нещата, което е неприятно и не е коректно от негова страна. Не съм очаквал, че ще спрем да работим заедно. Може да е бил недоволен, но можеше и да ми каже. Водил съм отбора две години. Първата ходих само за мачовете. Нямах финансови претенции. Той ми каза, че няма възможност. Тогава никой от момчетата не е получавал пари. Всички се съгласиха да играят за клуба и за пловдивския волейбол. Той водеше тренировките. Втората година ми предложи да ги тренирам. Тренирах ги по час и половина всеки ден, а също така ги водих и в мачовете. Той ми обеща да ми плаща. Беше споменал и за премии пред всички момчета. След това обаче каза, че няма възможност. В началото ми даваше заплата до декември. Накрая закъсняваше малко, а след това спря. Попитвах го от време на време. Той играеше в Хебър по това време, но все ми казваше „знам, знам“. Тези пари се натрупаха. Дължи ми и за пътни, които съм дал от себе си. Пътували сме около 10 пъти. Дължи ми четирицифрена сума“, започна бившият наставник на ВК Строител.

„Другите момчета пътуваха със собствените си автомобили и също имат да взимат пари, но не си ги търсят. По мачове сме ходили десетима души. Пътуванията бяха дълги. Ходихме до Варна и Бургас по два пъти, но той тези пътувания не ги е платил. Като цяло, той има затруднение да издържа клуба. И до днес отборът играе, без да получава пари. Разбирам го, но да не може да ми даде тези пари толкова време, не го разбирам. Винаги аз го търся и ми казва, че не ме е забравил, като от последния разговор минаха пет месеца. Разочарован съм от него, защото се познаваме от деца. Чувам, че се бави със заплащанията. Не искам да казвам имена, но ми казват, че не обича да дава пари. Щях да го разбера, ако ми беше казал, че има затруднения“, допълни Михов за Sportal.bg.

„В началото на проекта той ми се обади и ми каза, че събира момчета. Имам диплома за треньор от НСА. По закон трябва да имаш треньор с такава диплома, за да създадеш отбор. Когато разбра, че притежавам такава диплома, беше много настоятелен. Благодарение на нея той си създаде клуба. Постепенно сформира юноши и мъже. Разбрахме се да ходя първата година само за мачовете. Дал съм много от свободното си време за този отбор. За жалост, това е практика в българския волейбол“, завърши треньорът./sportal.bg

Main Menu