Треньори от ВК Строител отрекоха обвинението на бившия наставник за неизплатени заплати

01 Фев 2019 20:42

Двама треньори от ВК Строител изразиха мнението си по темата за неизплатени пари на бившия наставник на тима Георги Михов от страна на президента на клуба Мартин Палийски. Борислав Чукалов, който е треньор на подрастващите, и Станислав Петков, който ръководи тима в момента, споделиха пред Sportal.bg, че всичко в клуба е коректно и няма никакви задължения към треньори, делегати и играчи.

"В клуба съм година след създаването му. До днес не сме се разбирали с Мартин за някакво възнаграждение. Доколкото разбирам, става въпрос за това, че не му е изплащал сумата за пътни, когато ходехме на мачове. Говорили сме си с Михов и ми е казвал, че не е получавал пари. Тази година и аз пътувам за мачове с моя кола, но съм нямал такъв проблем. С Мартин не съм се договорил да получавам някаква заплата. Моята заплата е от юношите на клуба, които тренирам в момента. Момчетата плащат такса, която идва при мен. Аз определям тази такса. Мартин ми е дал картбланш да се занимаваш с юношите на тази възраст. Това сме се разбрали с него и да играя за мъжкия тим с цел да помагам на по-младите, които играят в мъжкия тим. Той е коректен към мен. Какво имат те двамата помежду си, те знаят. Не съм запознат кой на кого колко има да дължи, но аз нямам оплаквания. Нямам поглед към техния случай. Нямам договор. Това е другото нещо, което имахме като договорка. Не исках да подписвам договор към клуб, който не може да ме издържа. Когато знам, че няма възможност да ми се плаща, не подписвам никакви договори", сподели Борислав Чукалов.

"Относно отминали задължения, не съм запознат. Действително Мартин е казал, че има да изчиства някакви пари, но не е казвал, че няма да му ги дава. Казал му е, че част от парите може да ги даде на траншове. Не сме богат клуб. За момента обаче Мартин няма никакви задължения към никого. Нито към нас, треньорите, нито към делегати. За отминали задължения, доколкото знам, отново няма. Има да изчиства пари на Георги, но доколкото знам, е казал, че във времето ще му ги даде. Може да има някакво забавяне, но не мисля, че това е начинът. Това ли е начинът да ги искаш? При положение, че не е казвал „няма да ти ги дам“. Преди време Мартин му каза, че може да му ги даде на два пъти, но Георги му е казал на един път. Тогава Мартин му е казал, че ще му ги даде на пролет. Това е, което знам. Грозното е, че стига до медиите. Вдига се шум за пари. Не знам каква е точната сума, но за момента Мартин няма никакви задължения към нас. Всичко е коректно към съдии, делегати. Всичко в залата е изчистено и оправено. За това давам гаранция. Пътуванията ги поема изцяло клубът. Напълно удовлетворени сме. Единственият минус е, че тренираме в студена зала, но това е в доста клубове в България", каза още Станислав Петков.

 

Main Menu