Пловдив за първи път приема мачове на мъжкия национален отбор по волейбол /снимки + видео/

06 Фев 2019 12:28

Пресконференция за домакинството на Пловдив на волейболната лига на нациите се проведе днес в "Колодрума". На брифинга участваха кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на БФВ инж. Данчо Лазаров, заместник-кметът по спорта на Пловдив Георги Титюков, изпълнителният директор на УС на БФВ Станислав Николов и членът на УС на БФВ и президент на ВК Марица (Пловдив) Илия Динков.

Пловдив за първи път ще е домакин на мач на националния отбор по волейбол за мъже. Това ще стане на 28, 29 и 30 юни в зала "Колодрума" в Пловдив. Националите ще приемат САЩ, Сърбия и Иран в срещи от волейболната лига на нациите.

"С тази среща започваме подготовката за Волейболната лига на нациите. В Колодрума ще се проведе кръг от Волейболната лига на нациите при мъжете. Получихме правото на две домакинства единият ще е в Пловдив, а другия във Варна. Ще имаме домакинство и на женския национален отбор в лигата на нациите в Русе. Надяваме се да напълним залата и да играе тук за първи път и мъжкият национален отбор. Това ще е едно страхотно събитие за приятелите на волейбола в Пловдив. Доста усилия и доста работа ще трябва да извършим. В най-скоро време ще пуснем и билетите за продажба. Цените са достъпни - 10, 15 и 20 лева. Предвижда се пакетна цена на билетите за трите дни от 50 лева. Първият мач ще стартира от 17:00ч., а втората среща от 20:30ч. Националният ни отбор ще играе втория късен мач. Очаквам интерес от това събитие и българският отбор да се представи добре. Това е стъпка и за олимпийската квалификация, която ще бъде на 9, 10 и 11 август във Варна", заяви инж. Данчо Лазаров, шеф на БФВ по волейбол.

"В съвременния спорт няма нищо безплатно, дори тези домакинства, които получаваме не са заплатени. В това пресяване участват 24 отбори, разделени са на 6 групи по 4 отбора. Тези 4 отбора трябва да изиграят мачове всеки срещу всеки и само победителят получава квота за игрите. 250 000 долара ни струваше олимпийската квалификация, процедурата започна. Има шанс Матей Казийски да се върне в националния отбор. Матей напусна отбора поради различни причини, не заради моето управление. Това е минало и забравено през 2012 година. Какво предстои ние да направим е наша работа, ако постигнем резултат ще достигне до Вас. Капацитетът на залата е 6400 седящи места, изискването е минимум 5000 седящи места", добави Лазаров.

"Срещите са на 20 февруари срещу Безие и на 26 февруари срещу Щутгарт разчитам на подкрепата на всички пловдивчани мисля, че ще е получим, както сме я имали винаги до сега", призова за подкрепа президентът на Марица Илия Динков в предстоящите домакинства на маричанки в Шампионската лига. 

Main Menu