Марица разби Перун за 47 минути игра и спечели първия четвъртфинал за Купата

13 Фев 2019 20:25

Марица (Пловдив) постигна очаквана победа над гостуващия Перун (Варна) в първия четвъртфинален мач между двата отбора от турнира за Купа България. Жълто-сините надиграха своя противник с 3:0 (25:11, 25:5, 25:7) след само 47 минути игра в зала Колодрума. Така пловдивчанки взеха максимален аванс преди реванша на 2 март от 12:00 б.в. във варненската Първа езикова гимназия и се нуждаят от спечелването на два гейма, за да се класират за полуфиналите.

Треньорът Иван Петков даде почивка титулярните си състезателки и пусна на терена волейболистките, които обикновено получават по-малко игрово време. Това обаче съвсем не донесе някаква допълнителна интрига в този неравностоен сблъсък. Маричанки наложиха надмощие и бързо стигнаха до разгромното 25:11 в първия гейм. Във втората част доминацията на шампионките беше още по-тотална. Те дръпнаха далеч напред в резултата, а с великолепен пайп Александра Миланова оформи крайното 25:5. И в третия гейм ситуацията на терена не се промени. Само сервисите на Марица започнаха да носят още повече точки. За последната точка Добрина Христоскова направи шестия ас за отбора в гейма и сложи край на мача при 25:7.

Топреализатори на срещата станаха Симона Димитрова и Александра Миланова с по 13 точки за победителките, а Добрна Христоскова добави 10.

Само след по-малко от две денонощия Марица отново ще има официален мач. В среща от 11-ти кръг в Националната волейболна лига, шампионките гостуват на ЦСКА (София) в зала Васил Симов на 15 февруари от 16:00 б.в.

Main Menu