Виктория Волей загуби във Варна, ще играе плейоф срещу Славия

02 Мар 2019 22:38

Виктория Волей (Пловдив) приключи със загуба редовния сезон в Група Б на мъжката Висша лига по волейбол.

Възпитаниците на Атанас Митрев отстъпиха на Черноморец (Бяла) с 2:3 (25:14, 23:25, 25:18, 20:25, 12:15) гейма в двубой, който се игра във Варна.

Срещата бе без значение за крайното класиране, в което Виктория Волей приключва на второ място с актив от 30 точки (10 победи и 4 загуби). По този начин пловдивчани ще играят в полуфиналния плейоф срещу първия от Група А – Славия (София). Датите за срещите са 9 март, 13 март и евентуално 17 март, като се играе до 2 победи.

„Докарахме нещата дотам, че да ни е яд, че изпуснахме победата срещу Черноморец Бяла. В някои от моментите си проличаваше нашата най-голяма слабост – да „изключваме“ за определен период от време. Това пък се отразяваше на точковата разлика и тези моменти предопределиха крайния изход от мача. Но като цяло съм доволен от момчетата“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.

Във Варна Виктория Волей игра в състав:

Желязко Апостолов, Алберт Албаадж, Владимир Гърков, Петко Иванов, Петър Шойков, Радостин Георгиев, Калоян Вълчинов – либеро (Георги Димитров).

Main Menu